Moharić se tereti za prodaju stana ispod tržišne cijene

Moharić se tereti za prodaju stana ispod tržišne cijene

Moharića Općinsko državno odvjetništvo tereti da je ispod tržišne cijene i bez procjene Porezne uprave prodao općinski stan, te da je bez odluke Općinskog vijeća zaposlenicima u općinskoj upravi podijelio novčane stimulacije.

>>> Mario Moharić: Trenutačni napad na mene je politički motiviran

>>> Intervju Mario Moharić: Najodvratnija je laž da sam zaposlio ljubavnicu

Taj stan koji se sastoji od dvije stambene jedinice kupila je općinska vlast na čelu s HDZ-om sredinom 90-ih godina, i to sasvim nepotrebno. Kao kandidat za načelnika još sam 2001. godine po selu dijelio letke u kojima sam upozoravao na taj za općinu štetan potez. Stan je stajao godinama i trunuo, sve dok Općinsko vijeće 2005. godine nije donijelo odluku da se proda na javnoj dražbi. Prodali smo ga za 146.000 kuna. Vlasnici dobro znaju u kakvom je katastrofalnom stanju bio. Dvije ili tri godine kasnije optužili su me da sam kao načelnik potpisao kupoprodajni ugovor bez procjene Porezne uprave. Porezna uprava naknadno je napravila procjenu koja je bila ista kao i cijena po kojoj smo stan prodali – tvrdi Moharić. HDZ-ova vlast stan je 90-ih navodno kupila za 360.000 kuna.

“Ne bi me Milanović stavio na listu da sam kriminalac”

Stranka već dvije godine zna za tu kaznenu prijavu koju su podnijeli vijećnici HDZ-a i Stjepan Blagus, i ne bi me Zoran Milanović sigurno stavio na listu da sam kriminalac – jasan je Mario Moharić.

Osobno sam u stranci prošlog tjedna zatražio da mi se skine imunitet, pa da se mogu na sudu obraniti od tih optužbi. Rekli su mi da za to postoji procedura – kaže Moharić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije