Klari Đurkin iz Belice nagrada “Luka Ritz”

U povodu dodjele ovogodišnje nagrade “Luka Ritz” kojom se promiče nenasilje i tolerancija u društvu, u stranačkim prostorijama ŽO HDZ-a Međimurja održana je konferencija za novinare na kojoj se javnosti predstavila dobitnica nagrade, Klara Đurkin iz Belice.

Ona je aktivna članica Mladeži HDZ-a Međimurja. – Izuzetno mi je drago i ponosna sam zbog ove nagrade, koja mi je poticaj da i dalje promičem nenasilje i toleranciju naročito među mladima. Nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci smo kako nasilja ima svugdje oko nas, u zabrinjavajućim razmjerima, a to je potrebno hitno mjenjati, istaknula je Klara Đurkin, koja je ove godine završila Opću Gimnaziju.

Dodala je kako joj je drago što je njezin rad prepoznat i na najvišim državnim razinama, gdje joj je uručena nagrada. Predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja Darko Horvat čestitao je Klari na ovoj vrijednoj nagradi, te istaknuo još jednu vrijednu nagradu koju je Klara dobila prošle godine.

Riječ je o nagradi za “najbolju mladu poslovnu ženu Hrvatske” kada je osvojila i drugo mjesto na europskoj razini. Dodao je kako mu je želja da mediji ipak više prostora daju ovakvim pozitivnim događajima, a negativne da prate u manje senzacionalnom svijetlu nego što je to danas slučaj.

Tko je Klara Đurkin?

Klara je od malih nogu počela pokazivati poduzetnički duh za razna interesna područja. Tako je vrlo rano počela učiti strane jezike, svirati glazbeni instrument, baviti se raznim sportovima, pokazivati interes za politiku, volonterstvo i humanitarna djela. Naučena da uvijek mora biti tolerantna prema drugima, razvila je osjećaj brige za ljude iz svoje zajednice.

Isto tako je uvijek poticala i svoje vršnjake da se uključe u humanitarna djela. Već u osnovnoj školi odabrana je za predstavnika u Vijeću učenika Međimurske županije. U srednjoj školi odabrana je za predsjednicu Vijeća učenika Međimurske županije čime je postala predstavnica u Nacionalnom vijeću RH.  

Dobitnica je nagrade za najbolju mladu poslovnu ženu u Hrvatskoj i osvojila je drugo mjesto na europskoj razini. Aktivna je volonterka nekoliko udruga te je delegat Hrvatske i pročelnica vanjske politike NVURH-a. Sudjelovala je na mnogim konferencijama i seminarima u inozemstvu.

Nagrada Luka Ritz sinonim je za promicanje nenasilja i tolerancije. Izuzetno je ponosna što je njezin rad prepoznat i na najvišim državnim instancama. Nagrada joj daje poticaj za daljnji rad s ciljem da se što više mladih uključi u volonterstvo i pomaganje onima kojima je to najpotrebnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije